Art Solution bestaat al meer dan 15 jaar! Laat snel een portret schilderen door onze ervaren schilders.

Schilderij labradoodle - hond

Dierenportretten laten schilderen

Heb je thuis een huisdier? Velen ervaren een diepe band met hun viervoeter. Ze zijn onderdeel van het gezin en worden soms zelfs gezien als meer dan dat. Een dierenportret laten schilderen is een prachtige manier om je huisdier te vereeuwigen. Door de persoonlijke benadering van de kunstenaar wordt het unieke karakter van jouw huisdier benadrukt. Lees in dit artikel meer over de diverse opties wat betreft dierenportretten laten schilderen.

De mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een dierenportret. Als je bijvoorbeeld een leuke foto van je huisdier hebt, kun je deze foto laten schilderen. Doorgaans is dit wat makkelijker dan een portret laten schilderen op afspraak, omdat dieren niet altijd in staat zijn om stil te zitten voor een langere periode. Geen huisdier, maar wel een lievelingsdier? Ook dit is natuurlijk mogelijk. Bij Art Solution hebben we al meerdere klanten blij gemaakt met een prachtig schilderij van hond en mens of paard en ruiter.

Bovendien is het mogelijk om verschillende elementen van de foto weg te werken in het portret. Ook kun je andere elementen die je graag wilt hebben weer toevoegen. Heb je een mooie foto van jou en je huisdier samen? Dit kan ook omgetoverd worden tot een prachtig schilderij. De mogelijkheden zijn dus eindeloos.

Materialen voor het portret

De opgeleverde foto speelt een grote rol in het uiteindelijke resultaat, maar de materialen die gebruikt worden voor het portret spelen een even grote rol. Olieverf is onder meer ideaal voor schilderijen met kleine details, omdat de verf wat langzamer droogt. Bekende schilderijen van olieverf zijn de Nachtwacht, het Melkmeisje en de Mona Lisa. Wil je een dierenportret met veel kleine details, zodat het karakter van je huisdier naar voren komt? Dan wordt olieverf aangeraden.

Daarnaast is aquarelverf ook nog een optie. Met dit verfsoort kunnen verschillende kleuren gemaakt worden, omdat het op waterbasis is. Hiervan heb je ook maar weinig nodig. Andere verfsoorten zijn overigens ook mogelijk, in overleg met Art Solution. Je kunt bij het bestellen al aangeven welk materiaal je wilt hebben, maar wij kunnen ook advies geven voor de beste materialen. 

Onze werkwijze

Weet je al welke foto je wilt laten omtoveren tot een prachtig dierenportret? Stuur Art Solution dan eerst een bericht, e-mail of belletje. Als je na het gesprek geïnteresseerd bent kun je de foto van je huisdier of ander dier opsturen naar ons. Hierna zullen wij telefonisch contact met je opnemen om alles in detail te bespreken. Tijdens dit gesprek kun je jouw wensen aan ons doorgeven, zodat wij kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn. Vervolgens gaat de kunstenaar aan de slag met jouw dierenportret.

Een portret laten schilderen bij Art Solution duurt meestal rond de zes weken. De eerste drie weken zullen besteed worden aan het schilderen van het dierenportret. Hierna zul je foto’s ontvangen van het portret. Ga je akkoord? Dan duurt het nog circa drie weken om het schilderij te laten drogen, opspannen en versturen. Wil je nog aanpassingen laten maken door de kunstenaar? Dan zal de levertijd hoogstwaarschijnlijk wat langer duren.

Ook een dierenportret laten schilderen?

Wil je graag een dierenportret laten schilderen van jouw huisdier of favoriete dier? Art Solution helpt je hier graag bij. Ook kun je bij ons terecht voor verdere vragen of een vrijblijvende offerte. We zullen binnen 24 uur jouw contactverzoek beantwoorden. Onze schilderijen en portretten zijn handgeschilderd en we hebben al velen blij kunnen maken met een uniek schilderij in opdracht. Kijk voor inspiratie of ideeën op onze website.

Andere artikelen

Reproductie zeezicht

Kinderportretten

Kinderportretten, een sfeermaker in je interieur Kinderportretten in je interieur? Dat voegt pas echt wat toe. Schilderijen en foto’s kunnen jouw interieur omhoog
Lees meer »

Eigen schilderij laten maken?

Wil je een schilderij laten maken, zoek je een cadeaubon, heb je een vraag of wil je een vrijblijvende offerte voor je eigen schilderij? Stuur ons een bericht en je krijgt zo spoedig mogelijk reactie – meestal binnen 24 uur.

Veelgestelde vragen

Wil je een schilderij laten maken, maar wil je nog geen contact? Bekijk hier de meest gestelde vragen over schilderijen laten maken.