Art Solution bestaat al meer dan 15 jaar! Laat snel een portret schilderen door onze ervaren schilders.

Reproductie zeezicht

Kinderportretten

Kinderportretten, een sfeermaker in je interieur

Kinderportretten in je interieur? Dat voegt pas echt wat toe. Schilderijen en foto’s kunnen jouw interieur omhoog halen. Toch kom je een portretschilderij minder vaak tegen, hoewel dit je woning een sfeervolle uitstraling kan geven. Een portret laten maken van je kinderen is erg leuk en tevens iets waar je lang plezier van zal hebben. Je kunt gewoon een kinderportret laten schilderen, maar je kunt ook een baby portret laten schilderen als kraamcadeau. Wij vertellen wat de precieze meerwaarde is van kinderportretten en hoe je hiermee jouw interieur een ware oppepper kunt geven. Lees snel verder voor meer informatie over kinderportretten.

Wat zijn kinderportretten?

Kinderportretten zijn ook wel schilderijen van gezichten. Kinderportretten werden al lang voordat camera’s bestonden geschilderd. Ook in vroegere tijden werden er veel kinderportretten geschilderd van onder andere bekende historische personen. Dit om een indruk te geven van hoe deze personen er precies uitzagen. Een portret biedt diverse mogelijkheden. Zo kun je omgevingsportretten schilderen, expressieve portretten, klassieke portretten en nog veel meer. De expressieve portretten zie je het meest terug in het interieur. Er worden hierbij veel kleuren, versieringen en make-up gebruikt, waardoor er een speciaal effect gecreëerd wordt. Welke meerwaarde hebben kinderportretten eigenlijk in je interieur? Daar vertellen we je hieronder meer over.

Je voegt iets kunstzinnigs toe

Met kinderportretten aan de muur geef je jouw ruimte niet alleen meer sfeer. Je voegt tevens iets kunstzinnigs toe aan je interieur. Heb je een lege plek aan de muur? Dan kun je deze perfect opvullen met een portretschilderij van je kinderen. Niet alleen kan een portret aan de muur jouw interieur afmaken. Het heeft ook een positieve invloed op zowel je lichamelijk als geestelijk welbevinden. Ook is een portret schilderij vrij persoonlijk en zegt het iets over jou en hoe belangrijk je kinderen voor je zijn. Het geeft de ruimte veel sfeer, maar het moet natuurlijk wel passen bij de rest van je interieurstijl. De kleuren die in het kinderportret gebruikt worden, spelen hier een belangrijke rol bij. Heb je veel sobere kleuren, dan kan een meer gekleurd portret voor contrast zorgen in de ruimte. Ook kun je spelen met de afmetingen en kiezen voor een groot of klein kinderportret.

Alles in verhouding

Door ervoor te zorgen dat jouw kinderportretten de juiste afmetingen hebben, kun je een verbinding maken tussen de diverse andere meubels in je woning. Zo zorgt een vloerkleed er ook voor dat er een verbinding tussen verschillende meubels ontstaat, wat weer zorgt voor een prachtig geheel. Het is tevens goed om bij jezelf na te gaan waar je het kinderportret wilt gaan hangen. Wij raden aan het portret niet te hoog te plaatsen, zodat de verhoudingen met de rest van je interieur ook kloppen.

Kies ook voor kinderportretten

Kinderportretten zie je nog niet veel in het hedendaagse interieur terug. Toch heeft het wel degelijk iets toe te voegen aan je ruimtes. Ze kunnen niet alleen de sfeer verbeteren, maar ook zorgen voor een mooi contrast met de rest van je interieur. Ook kun je met een kinderportret laten zien hoeveel je kinderen voor je betekenen. Wil je ook graag een portret laten schilderen? Ga dan eens op zoek naar een schilder die gespecialiseerd is in kinderportretten en laat je kind portretteren.

Andere artikelen

Eigen schilderij laten maken?

Wil je een schilderij laten maken, zoek je een cadeaubon, heb je een vraag of wil je een vrijblijvende offerte voor je eigen schilderij? Stuur ons een bericht en je krijgt zo spoedig mogelijk reactie – meestal binnen 24 uur.

Veelgestelde vragen

Wil je een schilderij laten maken, maar wil je nog geen contact? Bekijk hier de meest gestelde vragen over schilderijen laten maken.