Art Solution bestaat al meer dan 15 jaar! Laat snel een portret schilderen door onze ervaren schilders.

Schilderij Indonesie olieverf

Schilderij op maat laten maken

Je wilt graag een schilderij laten maken: je hebt een idee in je hoofd. Maar hoe breng je dat over op degene die het schilderij gaat maken? Want je wilt natuurlijk wel dat het schilderij helemaal wordt zoals jij in gedachten hebt! Lees hieronder het verhaal van Roos hoe haar idee vertaald werd in een schilderij.

Roos speelde al heel lang met de gedachte om een schilderij te laten maken dat haar herinnerde aan haar afkomst. Ze nam contact met me op en vertelde haar wensen.

  • Een schilderij met een Indonesisch landschap.
  • Het huisje van oma en oma zelf moeten absoluut op het schilderij komen.
  • Misschien kan er een vulkaan op de achtergrond geschilderd worden?
  • De was voor het huisje van oma is heel typerend, dus kan dit ook geschilderd worden?
  • De trap naast het huisje herinnerde haar ook erg aan Indonesië, dus als dat op het schilderij kon komen……
  • Oh ja, een rijstveld: dat wilde ze ook graag op het schilderij.

Ik vroeg haar wat foto’s op te sturen zodat ik meer een idee kon krijgen. Die stuurde ze op en ik ben vervolgens op zoek gegaan naar een mooie achtergrond die kon dienen als basis voor het schilderij. Uiteindelijk is het deze foto geworden: bergen op de achtergrond en een rijstveld op de voorgrond.

Ik heb het huisje van oma met het pad ernaast en de trap erachter op de basisfoto toegevoegd. Zo kwamen we weer een stapje dichterbij het schilderij. Voor de was had Roos een aparte foto toegestuurd. Deze heb ik meegestuurd naar de kunstenaar zodat hij wist hoe hij het moest schilderen.

Roos was helemaal blij het met opzetje en deze heb ik toen doorgestuurd naar de kunstenaar. Ik heb duidelijk aangegeven wat aangepast moest worden zoals het weglaten van de man op de voorgrond/het blauwer schilderen van de lucht/het helemaal schilderen van de boom bij het huis. De kunstenaar kon hiermee aan de slag, want alles was duidelijk!

Na een paar weken ontving Roos een foto van haar schilderij, we hadden haar niet blijer kunnen maken. Het schilderij heeft een mooi plekje in haar woonkamer gekregen.

Andere artikelen

Reproductie zeezicht

Kinderportretten

Kinderportretten, een sfeermaker in je interieur Kinderportretten in je interieur? Dat voegt pas echt wat toe. Schilderijen en foto’s kunnen jouw interieur omhoog
Lees meer »

Eigen schilderij laten maken?

Wil je een schilderij laten maken, zoek je een cadeaubon, heb je een vraag of wil je een vrijblijvende offerte voor je eigen schilderij? Stuur ons een bericht en je krijgt zo spoedig mogelijk reactie – meestal binnen 24 uur.

Veelgestelde vragen

Wil je een schilderij laten maken, maar wil je nog geen contact? Bekijk hier de meest gestelde vragen over schilderijen laten maken.