Art Solution bestaat al meer dan 15 jaar! Laat snel een portret schilderen door onze ervaren schilders.

Olieverfschilderij Renoir

Olieverfschilderijen

Je hebt vast weleens gehoord van een olieverfschilderij. Het is misschien wel de meest gebruikte verfsoort voor op het doek. Als je ooit in het Rijksmuseum bent geweest, dan heb je verschillende schilderijen kunnen aanschouwen die met olieverf zijn geschilderd. Veel bekende schilders uit de geschiedenis hebben dan ook hun schilderijen met olieverf gemaakt.

Een klassiek meesterwerk heeft natuurlijk een onbetaalbaar prijskaartje, maar dat betekent niet dat je geen olieverfschilderij in jouw huis kunt plaatsen. Je kunt er namelijk voor kiezen om zelf een olieverfschilderij te laten schilderen door een professionele kunstenaar.

Bij Art Solution kun je jouw eigen olieverfschilderij laten maken.

Een portret van olieverf

Wat voor kunstwerk jij in je huis wilt hangen, bepaal jij natuurlijk helemaal zelf. Een portret schilderij van olieverf is wel een optie die veel wordt gekozen. Je kunt met een portret schilderij namelijk jezelf of een dierbaar persoon op het doek laten schilderen.

Meestal ligt bij een olieverfportret het accent op het gezicht van de persoon in kwestie. Je krijgt dus als het ware een close-up van het gezicht. Dit kan een foto van jezelf zijn, maar natuurlijk ook een foto van één van je familieleden of een speciale vriend.

Het is ook mogelijk om een portret te laten schilderen van iemand die al is overleden. Denk bijvoorbeeld aan een portret van je opa of oma. In dit geval heb je een goede foto nodig van deze persoon. Vervolgens zal de kunstenaar deze persoon met olieverf op het doek schilderen.

Olieverf is zeer flexibel

Het grote voordeel van olieverf is dat het super flexibel is. Je kunt het namelijk zeer makkelijk dunner of dikker maken. Zo kun je bepaalde eigenschappen van het schilderij makkelijk accentueren. Daarnaast kun je olieverf op verschillende achtergronden toepassen als hout of canvas.

Bovendien kun je ook makkelijk aanpassingen maken aan het schilderij. Je kunt tot een paar dagen na het aanbrengen van de verf nog makkelijk wijzigingen maken aan het schilderij.

Tevens kun je ook wijzigingen aan het portret laten brengen. Wil je bijvoorbeeld bepaalde karakteristieken van je gezicht veranderen, zoals minder rimpels, dan kan dit makkelijk door de schilder worden verwerkt in het schilderij.

Voor wie zijn olieverfschilderijen bedoeld?

Olieverfschilderijen zijn in principe voor iedereen bedoeld. Zo kun je een bepaald persoon laten schilderen, maar je kunt ook een familieportret laten schilderen. In elke woonkamer is wel ruimte voor een mooi schilderij van olieverf.

Heb je een vraag of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Dan kun je het beste contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Andere artikelen

Reproductie zeezicht

Kinderportretten

Kinderportretten, een sfeermaker in je interieur Kinderportretten in je interieur? Dat voegt pas echt wat toe. Schilderijen en foto’s kunnen jouw interieur omhoog
Lees meer »

Eigen schilderij laten maken?

Wil je een schilderij laten maken, zoek je een cadeaubon, heb je een vraag of wil je een vrijblijvende offerte voor je eigen schilderij? Stuur ons een bericht en je krijgt zo spoedig mogelijk reactie – meestal binnen 24 uur.

Veelgestelde vragen

Wil je een schilderij laten maken, maar wil je nog geen contact? Bekijk hier de meest gestelde vragen over schilderijen laten maken.